Behandelingen

Niet elke behandeling is geschikt voor een specifieke klacht. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht en passen de juiste behandeling toe.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Behandelingen

Behandeling bij klachten

U kunt bij mij terecht voor de behandeling van allerlei soorten klachten. Klachten waarin ik mij heb gespecialiseerd:

Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik onderzocht of voetreflextherapie effect heeft op pijnlijke diabetische polyneuropathie. Hierbij ervaart men klachten als branderigheid, een pijnlijk koude gevoel, tintelingen, steken, een doof gevoel, jeuk, pijn bij lichte aanraking (beddengoed) en/of pijn bij druk, krampen en soms ook elektrische schokken in voeten/onderbenen en soms in handen/onderarmen.

Mijn onderzoek was gericht op de vraag of VoetreflexPlus massages de pijnklachten bij polyneuropathie kunnen verlichten of zelfs doen verdwijnen. Ik heb vervolgens een universeel behandelplan opgesteld voor cliënten met polyneuropathie en diabetes. Er zijn zes cliënten behandeld.

De resultaten van het onderzoek:

 • Er is geen overeenkomst te vinden in de kenmerken en symptomen die de cliënten van de polyneuropathie ondervinden, deze zijn voor iedereen verschillend.
 • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen toegenomen.
 • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen gelijk gebleven met meer activiteiten.
 • Bij alle cliënten is na de behandelingen de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie afgenomen en beïnvloedt de pijn minder of zelfs helemaal niet meer het leven.
 • Bij de cliënten zijn drie tot zeven symptomen van de polyneuropathie verminderd of zelfs helemaal verdwenen.

De conclusie is dan ook dat bij alle cliënten de klachten en de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie is afgenomen.

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten van de huidige mens in de Westerse maatschappij. In basis is moeheid een verstoring van de balans tussen inspanning en ontspanning.

Gewone vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent en vaak weet je de oorzaak wel. Slechte nachtrust, te veel stress, te druk gehad, etc.. Deze vorm van moeheid is een gewone vorm van fysiologische uitputting. Het kan zowel lokaal (vermoeide benen) als systemisch (moeheid na een dag wandelen) voorkomen en het verdwijnt altijd weer na rust.

Pas als de moeheid extreme en/of langdurige vormen aanneemt en niet meer over gaat na rust dan hebben we te maken met pathologische uitputting/vermoeidheid. Het kan zelfs gepaard gaan met krachteloosheid van de spieren en pijn in de gewrichten. Enkele ziektebeelden waarbij vermoeidheid een belangrijke rol speelt zijn o.a.: fybromyalgie, auto-immuunziekten, candida, hormoonstoornissen, schildklieraandoeningen, (voedsel)allergieën, ME/CVS, Post Viraal syndroom, etc.

Met VoetreflexPlus therapie herstellen we de balans in het lichaam.

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ernstige ziekte. De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en zitten meestal ergens anders in het lichaam. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak. Met een holistische visie en voetreflexmassage valt er vaak veel aan te doen.  

De huid tast, voelt, ziet en leeft. Het is ons grootste en ook meest zichtbare contactorgaan en de verbinding tussen de binnen- en buitenwereld. Als de huid op de meest zichtbare plaatsen is aangedaan kan dit veel persoonlijk leed veroorzaken. Door middel van een aantal reinigende massages en een voedingsadvies kan de klacht al sterk verminderen.

In mijn werk als voetreflexoloog kom ik ook veel mensen tegen met voet- en beenklachten. Veel van deze klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie, maar ook door een verstoring in de energiestromen (meridianen) in voet en onderbeen. En juist de combinatie van deze behandelmethoden blijkt het meest effectief. Triggerpoint therapie is zeer effectief bij de veel voorkomende klachten in voeten en benen zoals hielspoor, achillespeesklachten, pijn in de voorvoet, pijn in de tenen en hamertenen, gevoelsstoornissen, kramp en veel andere pijnklachten.

Tinnitus, ofwel oorsuizen, is het waarnemen van geluid zonder dat er een directe prikkel van buitenaf bij betrokken is. Het is een aandoening, waarbij er vaak geen directe oorzaak te vinden is. Het lijkt daarom het symptoom te zijn van een onderliggende verstoring. Tot nu toe is er geen medicijn gevonden om tinnitus te behandelen. Maar gelukkig zijn er ook positieve verhalen vanuit de complementaire gezondheidszorg waarin vermindering van de klacht wordt beschreven.

Samen gaan we op zoek naar de dieper liggende oorzaak en stel ik voor u een individueel behandelplan op.

Rouwen is een manier van afscheid nemen. Denk hierbij aan het verlies van een geliefde, maar ook afscheid van werk, collega’s, een huisdier en na een scheiding. Een specifieke, indrukwekkende gebeurtenis op een uiterst persoonlijk pad, welke een emotionele wond heeft veroorzaakt.

Voetreflextherapie kan helpen om dichter bij uw gevoelens te komen en kan zo een ondersteuning bieden in elke fase van het rouwproces.

“Verdriet is een wond, die om te kunnen genezen, aandacht nodig heeft.”

Heeft u vragen op het gebied van werk of leven? Zijn er zaken die u wilt realiseren of heeft u bepaalde doelen of verlangens? Er zijn nogal wat aanleidingen om een coachtraject in te gaan. Coaching biedt een steun of eventueel een duw in de rug in de goede richting. We halen het beste uit uzelf naar boven!

Inmiddels weten we dat na het doormaken van een Covid-19 infectie sommige patiënten nog tot maanden er na klachten kunnen hebben. De meest voorkomende klachten zijn extreme vermoeidheid, hoofdpijn, hardnekkige kortademigheid, maagklachten, pijn op de borst, langdurig smaak- en reukverlies, geheugenverlies en concentratieproblemen. Angst, depressie en post-traumatische stress-stoornissen kunnen een gevolg zijn van een IC-opname.

De ernst van de ziekte in de acute fase niets zegt over de gevolgen op langere termijn. Waar sommigen die erg ziek waren volledig genezen zijn er ook patiënten met milde verschijnselen in de acute fase die langere tijd last houden van restklachten.

Inmiddels heb ik een bijscholing gevolgd over een route naar herstel nadat je een infectie met Covid-19 hebt doorgemaakt. Een voetreflexbehandeling kan helpen om de klachten te verminderen. Door de voornamelijk zachte en plezierige massages stimuleer ik het zelf genezend vermogen van het lichaam en ondersteun ik u in uw weg naar herstel.

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die voorkomt bij ongeveer één op de vijf personen en draait om een diepere verwerking van prikkels in de hersenen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hieruit blijkt dat de verwerking van prikkels hij hoogsensitieve personen (“HSP’s”) daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. Simpel gezegd: wat HSP’s zien, horen, voelen, ruiken of proeven komt sterker binnen. Het zenuwstelsel pakt letterlijk meer informatie op dan de gemiddelde persoon doet.

Als een HSP voor langere tijd wordt geprikkeld in een onrustige of drukke omgeving raakt het zenuwstelsel uitgeput. HSP’s kunnen klachten gaan ervaren als spanning, stress, stemmingswisselingen, verminderde concentratie, moeheid, hoofdpijn, emotioneel, angst en onzekerheid. Het lichaam geeft allerlei signalen en raakt uit balans.

Hoe kan een voetreflex behandeling een HSP helpen? VoetreflexPlus massages helpen om te gronden, te zuiveren en het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving. Het werkt kalmerend op het zenuwstelsel omdat het zowel bevrijdend als aardend werkt. Je komt meer in je lijf en zit minder in je hoofd.

In het leven van de vrouw kunnen we verschillende periodes onderscheiden: de puberteit, de vruchtbare periode, de overgang en de menopauze.

Iedere fase wordt – door de wisselende hormoonspiegels – gekenmerkt door diverse klachten die het lichaam fysiek en emotioneel uit balans kunnen brengen.

Enkele klachten tijdens de menstruatiecyclus
• Buikkrampen
• Onregelmatige menstruatie
• Hevig bloedverlies
• Hoofdpijn voor, tijdens of na de menstruatie
• Pijnlijke of gezwollen borsten
• Rusteloze slaap
• PMS
• Dysmenorroe
• Constipatie
• Irritatie, frustratie, depressiviteit

In de overgang van de vruchtbare naar de niet-vruchtbare fase zoekt het lichaam naar een nieuw evenwicht.

Enkele klachten tijdens de overgang
• Slaapstoornissen
• Opvliegers en nachtzweten
• Hoofdpijn
• Stemmingswisselingen
• Slecht kunnen concentreren
• Prikkelbaarheid en depressiviteit
• Blaasontstekingen
• Osteoporose
• Gewrichtsklachten
• Vermoeidheid
• Hypertensie
• Overgewicht

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een geheel eigen visie op de behandeling van vrouwenklachten. Ook hier biedt de combinatie van beide visies en behandelmethoden weer ongekend veel mogelijkheden bij behandeling van menstruatie- en overgangsklachten!

Een zwangerschap is een van de meest intense periodes in het leven. Voetreflexologie is uitstekend geschikt om de hele periode rond de zwangerschap te begeleiden. Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van lichamelijke klachten. Denk aan maagzuur, misselijkheid, vocht vasthouden, bandenpijn, obstipatie, hoge bloeddruk, beenkrampen, rugklachten, slecht slapen. Met voetreflexologie kan je de klachten verlichten of helemaal wegnemen en het helpt om vermoeidheid te verminderen.

Ben je uitgerekend en laat de bevalling op zich wachten, dan kan voetreflexologie worden ingezet om de bevalling op gang te helpen met een NIBY’s behandeling (NIBY’s = Natuurlijk Ingeleide Baby’s). Het is een combinatie van acupressuurpunten en voetreflexzones die worden toegepast om een algeheel gevoel van kalmte en ontspanning te geven. Hoewel het geen garantie geeft dat het lichaam er op gaat reageren is het vaak al voldoende om een bevalling op te wekken. Soms is herhaling van de behandeling nodig.

Een neuropathie is een aandoening van de zenuwen van de armen en benen, de “bedrading”. Na een chemokuur zijn klachten zoals neuropathie en bewegingsproblemen van voet, enkel een onderbeen een veel voorkomend probleem.

Neuropathie geeft klachten als tintelingen of een doof gevoel in tenen en/of vingertoppen, het geval “op watten te lopen”, gevoelsverlies in benen en/of armen, koude in voeten en/of handen, spierpijn, last van de gewrichten, verlies van stabiliteit en mobiliteit.

Als gevolg van de toegediende medicatie hopen zouten zich op in gewrichten en weefsels en dan vooral in handen en voeten. De zenuwuiteinden raken beschadigd en werken niet meer zoals het hoort.

Vanuit de sportreflexologie zijn speciale technieken ontwikkeld waardoor het mogelijk is om de chemoresten (zouten) op de zenuwuiteinden te verminderen. De behandelingen zijn er op gericht om de klachten van neuropathie te verminderen waardoor het herwinnen van beweeglijkheid en comfort.

Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut en medische basiskennis heb ik de Master training OncoReflex® gevolgd.

Waarom OncoReflex®massage?
Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact. Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid, neuropathie (zenuwpijn) en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

U kunt bij mij terecht voor behandeling tijdens de:

 • Reguliere medische behandelfase (zoals operatie, bestraling en/of chemotherapie).
 • Herstelfase na de medische behandelingen, gericht op verhogen vitaliteit en versterking van het immuunsysteem.
 • Palliatieve fase, gericht op het behouden van de kwaliteit van leven.
 • Terminale fase, stervensbegeleiding om afscheid te nemen van het aardse leven.

Mijn praktijk is aangesloten bij het Netwerk voor OncoReflex Therapeuten en staat ook vermeld in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik onderzocht of voetreflextherapie effect heeft op pijnlijke diabetische polyneuropathie. Hierbij ervaart men klachten als branderigheid, een pijnlijk koude gevoel, tintelingen, steken, een doof gevoel, jeuk, pijn bij lichte aanraking (beddengoed) en/of pijn bij druk, krampen en soms ook elektrische schokken in voeten/onderbenen en soms in handen/onderarmen.

Mijn onderzoek was gericht op de vraag of VoetreflexPlus massages de pijnklachten bij polyneuropathie kunnen verlichten of zelfs doen verdwijnen. Ik heb vervolgens een universeel behandelplan opgesteld voor cliënten met polyneuropathie en diabetes. Er zijn zes cliënten behandeld.

De resultaten van het onderzoek:

 • Er is geen overeenkomst te vinden in de kenmerken en symptomen die de cliënten van de polyneuropathie ondervinden, deze zijn voor iedereen verschillend.
 • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen toegenomen.
 • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen gelijk gebleven met meer activiteiten.
 • Bij alle cliënten is na de behandelingen de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie afgenomen en beïnvloedt de pijn minder of zelfs helemaal niet meer het leven.
 • Bij de cliënten zijn drie tot zeven symptomen van de polyneuropathie verminderd of zelfs helemaal verdwenen.

De conclusie is dan ook dat bij alle cliënten de klachten en de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie is afgenomen.

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten van de huidige mens in de Westerse maatschappij. In basis is moeheid een verstoring van de balans tussen inspanning en ontspanning.

Gewone vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent en vaak weet je de oorzaak wel. Slechte nachtrust, te veel stress, te druk gehad, etc.. Deze vorm van moeheid is een gewone vorm van fysiologische uitputting. Het kan zowel lokaal (vermoeide benen) als systemisch (moeheid na een dag wandelen) voorkomen en het verdwijnt altijd weer na rust.

Pas als de moeheid extreme en/of langdurige vormen aanneemt en niet meer over gaat na rust dan hebben we te maken met pathologische uitputting/vermoeidheid. Het kan zelfs gepaard gaan met krachteloosheid van de spieren en pijn in de gewrichten. Enkele ziektebeelden waarbij vermoeidheid een belangrijke rol speelt zijn o.a.: fybromyalgie, auto-immuunziekten, candida, hormoonstoornissen, schildklieraandoeningen, (voedsel)allergieën, ME/CVS, Post Viraal syndroom, etc.

Met VoetreflexPlus therapie herstellen we de balans in het lichaam.

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ernstige ziekte. De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en zitten meestal ergens anders in het lichaam. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak. Met een holistische visie en voetreflexmassage valt er vaak veel aan te doen.  

De huid tast, voelt, ziet en leeft. Het is ons grootste en ook meest zichtbare contactorgaan en de verbinding tussen de binnen- en buitenwereld. Als de huid op de meest zichtbare plaatsen is aangedaan kan dit veel persoonlijk leed veroorzaken. Door middel van een aantal reinigende massages en een voedingsadvies kan de klacht al sterk verminderen.

In mijn werk als voetreflexoloog kom ik ook veel mensen tegen met voet- en beenklachten. Veel van deze klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie, maar ook door een verstoring in de energiestromen (meridianen) in voet en onderbeen. En juist de combinatie van deze behandelmethoden blijkt het meest effectief. Triggerpoint therapie is zeer effectief bij de veel voorkomende klachten in voeten en benen zoals hielspoor, achillespeesklachten, pijn in de voorvoet, pijn in de tenen en hamertenen, gevoelsstoornissen, kramp en veel andere pijnklachten.

Tinnitus, ofwel oorsuizen, is het waarnemen van geluid zonder dat er een directe prikkel van buitenaf bij betrokken is. Het is een aandoening, waarbij er vaak geen directe oorzaak te vinden is. Het lijkt daarom het symptoom te zijn van een onderliggende verstoring. Tot nu toe is er geen medicijn gevonden om tinnitus te behandelen. Maar gelukkig zijn er ook positieve verhalen vanuit de complementaire gezondheidszorg waarin vermindering van de klacht wordt beschreven.

Samen gaan we op zoek naar de dieper liggende oorzaak en stel ik voor u een individueel behandelplan op.

Rouwen is een manier van afscheid nemen. Denk hierbij aan het verlies van een geliefde, maar ook afscheid van werk, collega’s, een huisdier en na een scheiding. Een specifieke, indrukwekkende gebeurtenis op een uiterst persoonlijk pad, welke een emotionele wond heeft veroorzaakt.

Voetreflextherapie kan helpen om dichter bij uw gevoelens te komen en kan zo een ondersteuning bieden in elke fase van het rouwproces.

“Verdriet is een wond, die om te kunnen genezen, aandacht nodig heeft.”

Heeft u vragen op het gebied van werk of leven? Zijn er zaken die u wilt realiseren of heeft u bepaalde doelen of verlangens? Er zijn nogal wat aanleidingen om een coachtraject in te gaan. Coaching biedt een steun of eventueel een duw in de rug in de goede richting. We halen het beste uit uzelf naar boven!

Inmiddels weten we dat na het doormaken van een Covid-19 infectie sommige patiënten nog tot maanden er na klachten kunnen hebben. De meest voorkomende klachten zijn extreme vermoeidheid, hoofdpijn, hardnekkige kortademigheid, maagklachten, pijn op de borst, langdurig smaak- en reukverlies, geheugenverlies en concentratieproblemen. Angst, depressie en post-traumatische stress-stoornissen kunnen een gevolg zijn van een IC-opname.

De ernst van de ziekte in de acute fase niets zegt over de gevolgen op langere termijn. Waar sommigen die erg ziek waren volledig genezen zijn er ook patiënten met milde verschijnselen in de acute fase die langere tijd last houden van restklachten.

Inmiddels heb ik een bijscholing gevolgd over een route naar herstel nadat je een infectie met Covid-19 hebt doorgemaakt. Een voetreflexbehandeling kan helpen om de klachten te verminderen. Door de voornamelijk zachte en plezierige massages stimuleer ik het zelf genezend vermogen van het lichaam en ondersteun ik u in uw weg naar herstel.

Hoogsensitiviteit is een eigenschap die voorkomt bij ongeveer één op de vijf personen en draait om een diepere verwerking van prikkels in de hersenen. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hieruit blijkt dat de verwerking van prikkels hij hoogsensitieve personen (“HSP’s”) daadwerkelijk anders verloopt. Ze worden intenser beleefd. Simpel gezegd: wat HSP’s zien, horen, voelen, ruiken of proeven komt sterker binnen. Het zenuwstelsel pakt letterlijk meer informatie op dan de gemiddelde persoon doet.

Als een HSP voor langere tijd wordt geprikkeld in een onrustige of drukke omgeving raakt het zenuwstelsel uitgeput. HSP’s kunnen klachten gaan ervaren als spanning, stress, stemmingswisselingen, verminderde concentratie, moeheid, hoofdpijn, emotioneel, angst en onzekerheid. Het lichaam geeft allerlei signalen en raakt uit balans.

Hoe kan een voetreflex behandeling een HSP helpen? VoetreflexPlus massages helpen om te gronden, te zuiveren en het beschermt tegen negatieve invloeden uit de omgeving. Het werkt kalmerend op het zenuwstelsel omdat het zowel bevrijdend als aardend werkt. Je komt meer in je lijf en zit minder in je hoofd.

In het leven van de vrouw kunnen we verschillende periodes onderscheiden: de puberteit, de vruchtbare periode, de overgang en de menopauze.

Iedere fase wordt – door de wisselende hormoonspiegels – gekenmerkt door diverse klachten die het lichaam fysiek en emotioneel uit balans kunnen brengen.

Enkele klachten tijdens de menstruatiecyclus
• Buikkrampen
• Onregelmatige menstruatie
• Hevig bloedverlies
• Hoofdpijn voor, tijdens of na de menstruatie
• Pijnlijke of gezwollen borsten
• Rusteloze slaap
• PMS
• Dysmenorroe
• Constipatie
• Irritatie, frustratie, depressiviteit

In de overgang van de vruchtbare naar de niet-vruchtbare fase zoekt het lichaam naar een nieuw evenwicht.

Enkele klachten tijdens de overgang
• Slaapstoornissen
• Opvliegers en nachtzweten
• Hoofdpijn
• Stemmingswisselingen
• Slecht kunnen concentreren
• Prikkelbaarheid en depressiviteit
• Blaasontstekingen
• Osteoporose
• Gewrichtsklachten
• Vermoeidheid
• Hypertensie
• Overgewicht

De Traditionele Chinese Geneeskunde heeft een geheel eigen visie op de behandeling van vrouwenklachten. Ook hier biedt de combinatie van beide visies en behandelmethoden weer ongekend veel mogelijkheden bij behandeling van menstruatie- en overgangsklachten!

Een neuropathie is een aandoening van de zenuwen van de armen en benen, de “bedrading”. Na een chemokuur zijn klachten zoals neuropathie en bewegingsproblemen van voet, enkel een onderbeen een veel voorkomend probleem.

Neuropathie geeft klachten als tintelingen of een doof gevoel in tenen en/of vingertoppen, het geval “op watten te lopen”, gevoelsverlies in benen en/of armen, koude in voeten en/of handen, spierpijn, last van de gewrichten, verlies van stabiliteit en mobiliteit.

Als gevolg van de toegediende medicatie hopen zouten zich op in gewrichten en weefsels en dan vooral in handen en voeten. De zenuwuiteinden raken beschadigd en werken niet meer zoals het hoort.

Vanuit de sportreflexologie zijn speciale technieken ontwikkeld waardoor het mogelijk is om de chemoresten (zouten) op de zenuwuiteinden te verminderen. De behandelingen zijn er op gericht om de klachten van neuropathie te verminderen waardoor het herwinnen van beweeglijkheid en comfort.

 

Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut en medische basiskennis heb ik de Master training OncoReflex® gevolgd.

Waarom OncoReflex®massage?
Kanker is een ingrijpende ziekte op fysiek maar ook op emotioneel en mentaal gebied.  De behandelingen, chemotherapie, bestralingen, operaties en/of hormoontherapie hebben een diepe impact. Hoewel Oncoreflex massages niet genezen bieden ze wel ondersteuning. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van pijn, slapeloosheid, misselijkheid, vermoeidheid, neuropathie (zenuwpijn) en stress- en angstgevoelens. Het kan de vitaliteit en de kwaliteit van leven verbeteren.

 

U kunt bij mij terecht voor behandeling tijdens de:

 • Reguliere medische behandelfase (zoals operatie, bestraling en/of chemotherapie).
 • Herstelfase na de medische behandelingen, gericht op verhogen vitaliteit en versterking van het immuunsysteem.
 • Palliatieve fase, gericht op het behouden van de kwaliteit van leven.
 • Terminale fase, stervensbegeleiding om afscheid te nemen van het aardse leven.

Behandeling ter ontspanning

Bij de ontspanningsmassage is het doel van de behandeling voornamelijk gericht op: diepe ontspanning. U kunt heerlijk ontspannen waardoor de opgebouwde stress uit uw lichaam en geest verdwijnt. Veel mensen hebben een stressvol leven en iedereen heeft wel een moment van ontspanning nodig. Hier is een voetreflexmassage bijzonder geschikt voor.

Emoties zijn ook lichamelijk. Bij stress vinden er diverse processen in ons lichaam plaats. Er worden stoffen aangemaakt die duidelijke invloed op het lichaam hebben. Geest (emotie) en lichaam vormen één geheel en beïnvloeden elkaar.

Een korte ontspanningsmassage brengt lichaam en geest al tot rust, waardoor je even weg bent van de stress. In combinatie met een hoofd- en nekmassage versterkt dit het effect, waardoor een nog diepere ontspanning wordt bereikt. Met een vitaliserende ontspanningsmassage wordt dieper ingegaan op al wat langer bestaande vermoeidheid.

WhatsApp
Verzenden via WhatsApp