Specialisatie

Niet elke behandeling is geschikt voor een specifieke klacht. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht en passen de juiste behandeling toe.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Behandelingen

Type klacht

U kunt bij mij terecht voor de behandeling van allerlei soorten klachten. Klachten waarin ik mij heb gespecialiseerd:

Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik onderzocht of voetreflextherapie effect heeft op pijnlijke diabetische polyneuropathie. Hierbij ervaart men klachten als branderigheid, een pijnlijk koude gevoel, tintelingen, steken, een doof gevoel, jeuk, pijn bij lichte aanraking (beddengoed) en/of pijn bij druk, krampen en soms ook elektrische schokken in voeten/onderbenen en soms in handen/onderarmen.

Mijn onderzoek was gericht op de vraag of VoetreflexPlus massages de pijnklachten bij polyneuropathie kunnen verlichten of zelfs doen verdwijnen. Ik heb vervolgens een universeel behandelplan opgesteld voor cliënten met polyneuropathie en diabetes. Er zijn zes cliënten behandeld.

De resultaten van het onderzoek:

  • Er is geen overeenkomst te vinden in de kenmerken en symptomen die de cliënten van de polyneuropathie ondervinden, deze zijn voor iedereen verschillend.
  • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen toegenomen.
  • Het energieniveau is bij 50% van de cliënten na de behandelingen gelijk gebleven met meer activiteiten.
  • Bij alle cliënten is na de behandelingen de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie afgenomen en beïnvloedt de pijn minder of zelfs helemaal niet meer het leven.
  • Bij de cliënten zijn drie tot zeven symptomen van de polyneuropathie verminderd of zelfs helemaal verdwenen.

De conclusie is dan ook dat bij alle cliënten de klachten en de gemiddelde pijn die men ondervindt van de polyneuropathie is afgenomen.

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende klachten van de huidige mens in de Westerse maatschappij. In basis is moeheid een verstoring van de balans tussen inspanning en ontspanning.

Gewone vermoeidheid is iets wat iedereen wel kent en vaak weet je de oorzaak wel. Slechte nachtrust, te veel stress, te druk gehad, etc.. Deze vorm van moeheid is een gewone vorm van fysiologische uitputting. Het kan zowel lokaal (vermoeide benen) als systemisch (moeheid na een dag wandelen) voorkomen en het verdwijnt altijd weer na rust.

Pas als de moeheid extreme en/of langdurige vormen aanneemt en niet meer over gaat na rust dan hebben we te maken met pathologische uitputting/vermoeidheid. Het kan zelfs gepaard gaan met krachteloosheid van de spieren en pijn in de gewrichten. Enkele ziektebeelden waarbij vermoeidheid een belangrijke rol speelt zijn o.a.: fybromyalgie, auto-immuunziekten, candida, hormoonstoornissen, schildklieraandoeningen, (voedsel)allergieën, ME/CVS, Post Viraal syndroom, etc.

Met VoetreflexPlus therapie herstellen we de balans in het lichaam.

Hoofdpijn is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. In de meeste gevallen is er geen sprake van een ernstige ziekte. De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en zitten meestal ergens anders in het lichaam. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak. Met een holistische visie en voetreflexmassage valt er vaak veel aan te doen.  

De huid tast, voelt, ziet en leeft. Het is ons grootste en ook meest zichtbare contactorgaan en de verbinding tussen de binnen- en buitenwereld. Als de huid op de meest zichtbare plaatsen is aangedaan kan dit veel persoonlijk leed veroorzaken. Door middel van een aantal reinigende massages en een voedingsadvies kan de klacht al sterk verminderen.

In mijn werk als voetreflexoloog kom ik ook veel mensen tegen met voet- en beenklachten. Veel van deze klachten vinden hun oorzaak in een verstoorde spierfunctie, maar ook door een verstoring in de energiestromen (meridianen) in voet en onderbeen. En juist de combinatie van deze behandelmethoden blijkt het meest effectief. Triggerpoint therapie is zeer effectief bij de veel voorkomende klachten in voeten en benen zoals hielspoor, achillespeesklachten, pijn in de voorvoet, pijn in de tenen en hamertenen, gevoelsstoornissen, kramp en veel andere pijnklachten.

Tinnitus, ofwel oorsuizen, is het waarnemen van geluid zonder dat er een directe prikkel van buitenaf bij betrokken is. Het is een aandoening, waarbij er vaak geen directe oorzaak te vinden is. Het lijkt daarom het symptoom te zijn van een onderliggende verstoring. Tot nu toe is er geen medicijn gevonden om tinnitus te behandelen. Maar gelukkig zijn er ook positieve verhalen vanuit de complementaire gezondheidszorg waarin vermindering van de klacht wordt beschreven.

Samen gaan we op zoek naar de dieper liggende oorzaak en stel ik voor u een individueel behandelplan op.

Rouwen is een manier van afscheid nemen. Denk hierbij aan het verlies van een geliefde, maar ook afscheid van werk, collega’s, een huisdier en na een scheiding. Een specifieke, indrukwekkende gebeurtenis op een uiterst persoonlijk pad, welke een emotionele wond heeft veroorzaakt.

Voetreflextherapie kan helpen om dichter bij uw gevoelens te komen en kan zo een ondersteuning bieden in elke fase van het rouwproces.

“Verdriet is een wond, die om te kunnen genezen, aandacht nodig heeft.”

Heeft u vragen op het gebied van werk of leven? Zijn er zaken die u wilt realiseren of heeft u bepaalde doelen of verlangens? Er zijn nogal wat aanleidingen om een coachtraject in te gaan. Coaching biedt een steun of eventueel een duw in de rug in de goede richting. We halen het beste uit uzelf naar boven!

Wanneer behandel ik niet?

Hieronder staat een opsomming van contra-indicaties wanneer ik niet behandel:

WhatsApp
Verzenden via WhatsApp